Polisrapport 2010-11-22

Stöld från bil, inbrott i bil, skadegörelse på bil
De senaste veckorna har några gärningsmän stulit mängder av sidospeglar med tillhörande motor och elektronik till främst BMW och AUDI, bara i Birkastan drabbades 22 fordon förra veckan. Brotten sker nattetid, inga signalement på gärningsmän. Ni som rör er ute kvälls-/och nattetid, hjälp till att larma polisen (112) om ni ser pågående brott.

Vi vill också varna för inbrott i bil där gärningsmän använder störningsutrustning vilket leder till att bilens lås inte aktiveras när man parkerat och trycker på fjärrlåset. OBS! Kontrollera alltid att bilens knappar faller ner innan ni lämnar bilen. Vi har haft många fall där personer anmäler stöld av datorer och väskor som lämnats kvar i bilarna och där man inte hittar brytskador på bilarna. Tid och plats som varit aktuellt ett tag är parkeringen på Norra Stationsgatan vid PrisExtra och tiden har varit vardagar sent i veckan vid 17-tiden.

Stöld av cykel
Vi varnade i förra rapporten om många cykelstölder. Den senaste sexveckorsperioden har det anmält 10 cykelstölder.

Stölder

Inga bostadsinbrott under perioden, dock finns information om att svartklädda unga män (omkring 20 år) varit synliga strax norr om Birkastan. De har dragit från trappuppgång till trappuppgång. I Västerort har polisen en ökad satsning mot grupper av unga män som begår bostadsinbrott, dessa har även varit verksamma i Stockholms innerstad. Vi uppmanar alla boende att vara vaksamma och ringa polisen (11414) för att lämna tips, eller ringa (112) när ni misstänker att ett inbrott är nära förestående eller påbörjat.

Våld och narkotika
Omkring hälften av de våldsbrott (misshandel, olaga hot, m.m.) sker i bostaden och mellan personer som har en relation med varandra. I övriga fall är det relativt vanligt att polis eller väktare kan gripa gärningsmännen, många gånger tack vare tips och iakttagelser av vittnen.

Skadegörelse och klotter
Flera gärningsmän är gripna i området kring Karlbergs station av civila väktare. Flera av de gripna är unga män bosatta i förorterna som ex Upplands Väsby, Järfälla.


RSS 2.0