Polisen rapporterar 2010-06-10

Inbrott bostad
Inga anmälda bostadsinbrott i Birkastan under senaste tiden. I närområdet (Hälsingegatan) observerade flera vittnen tre män i samband med ett bostadsinbrott den 3 juni. Dessa var 30-40 år, 175-180 cm långa, svarthåriga, atletiskt byggda, svartklädda.

En våg av bostadsinbrott befaras i Stockholms län i september. Detta baseras på erfarenheter från tidigare år.

Tidigare uppgångar har berott på att vissa grupper av kriminella unga män och hitresta ligor varit aktiva.

Inbrott källare/vind
Flera inbrott i källare/vind (och försök) har skett, bl a på Norrbackagatan och Karlbergsgatan. En man som gick på taken och gjorde inbrott i vindsförråd på Gästrikegatan den 1 juni greps.

Skadegörelse (klotter)
Flera ”tags” klottrades på Sankt Eriksplans tunnelbanestation i slutet av maj. En väktare blev vittne till detta och grep en av personerna. Väktaren blev utsatt för våld av en grupp som försökte frita den gripne.

I mitten av maj såg två väktare en man som klottrat på Atlasmuren. Mannen greps.

Trafik
En man är misstänkt för drograttfylleri efter att ha kört bil från en adress på Norrbackagatan. Mannen är även misstänkt för narkotikabrott och grov olovlig körning.

Våld
En ung utländsk man ofredade och förolämpade en kvinnlig spärrvakt på Sankt Eriksplans T-banestation i slutet av maj. Mannen greps.

Brott mot äldre
Under maj månad har brott mot äldre ökat markant i Stockholms stad. Flera fall har gemensamt signalement men med olika tillvägagångssätt. Kvinnan utger sig vara från Skatteverket, eller så vill hon sälja/ prova rullatorer, kontrollera service, städning, m.m. allt i syfte att komma in i den äldres bostad och där uppehålla och distrahera så att den andra gärningspersonen får fritt spelrum att söka igenom bostaden och stjäla värdesaker.

Kvinnan beskrivs som ”söt”, 25-40 år, mörkt hår (ljus peruk har används). Ser någon denna kvinna som följer efter en äldre person eller ringer på hos någon äldre granne, kontakta polisen.

Stöld i butik
Tre kvinnor har stulit kläder från en butik på Rörstrandsgatan den 15 maj. Kvinnorna var i 30-35 års åldern, en av dem bar på en liten hund. Två av dem hade stora rockar på sig och de bar på stora väskor.

Bedrägeri
En boende fick veta av banken att hennes konto är spärrat. Någon har gjort uttag från hennes konto från Storbritannien. I mitten av maj såg ett vittne ett fordon (med engelska registreringsskyltar) och personer i samband med ett bostadsinbrott på Södermalm.

Flera fall av bluffakturor bl a från ett företag som kallar sig EURO MILLIONS. De försöker få mottagaren att betala för lotter de inte beställt. Får ni falska fakturor. Betala inte! Gör en polisanmälan.

Cykelstöld
I slutet av maj har flera personer upptäckt att någon stulit deras cyklar från cykelstället vid valvet Bråvallagatan 9. Flera avklippta kabellås har hittats på platsen.

Övrigt
En man har under maj flera gånger besökt en butik på Rörstrandsgatan. Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande (exhibitionism). Mannen är ca 40 år, ca 170 cm lång, korta ben, bruna ögon runt ansikte. Han utger sig för att vara fönsterputsare. Är han synlig i området kontakta polisen. Eventuellt kan mannen ha sydamerikanskt ursprung.

TIPSA POLISEN PÅ 114 14!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0