Polisen rapporterar 2010-06-24

Inbrott bostad

Dessbättre har vi inga bostadsinbrott att rapportera från Birkastan. I vårt närområdet (Torsgatan) greps tre män (20-åringar), den 7 juni på förmiddagen. De boende var hemma och såg, via tittögat, männen precis i stånd av börja bryta på dörren. Mannen skrek till och männen sprang iväg.

En observant och handlingskraftig taxichaufför såg männen fly ut ur fastigheten med kofötter i händerna. Taxichauffören följde efter den bil männen hoppade in i tills polispatrull stoppade bilen. Flyktbilen var falskskyltad med reg-skyltar stulna från Rörstrandsgatan strax innan inbrottsförsöket.

Vi tycker att taxichaufförens sätt att engagera sig i det han såg förtjänar stort beröm!
Inbrott källare/vind

Fyra inbrott i förråd källare/vind anmäldes i mitten av juni. Adresserna Norrbackagatan 70, Norra Stationsgatan 99, Rödabergsgatan 12 och Vikingagatan 24 har haft besök av tjuvar som stulit cykel, skidor, vinylskivor, matta, smycken, m.m.

Stöld av MC m.m.
Natten mot den 23 juni såg ett hemvändande vittne tre män (17-22 år) som höll på att lasta flera motorcyklar från Vikingagatan. Gärningsmännen blev störda av uppmärksamheten från vittnet och de lämnade i en svart skåpbil. Polisen stoppade fordonet, grep männen, och beslagtog en mängd stöldgods, allt tack vare vittnet som snabbt kontaktade Polisen!

Natten innan kontrollerades samma män och van på Ingarö, där ett vittne fått känslan av att de tre rekognoserade inför inbrott i bostadsområdet.

Mycket bra och snabbt agerande av vittnet på Vingingagatan!

 

 


Cykelstöld

Cykelstölderna fortsätter i området. De senaste veckorna har 12 cyklar stulits. Flera av det dyrbara slaget. Den 13 juni påträffade polisen två män och en kvinna i ett sykelförråd på Kadettgatan. 

Några dagar tidigare hade bostadsföreningen gjort en polisanmälan pga att någon bytt lås på cykelförrådet. En lapp hade lämnats med upplysningen "cykelverkstad öppnas inom kort". 

De tre personerna som nu är misstänkta för olaga intrång och olovlig kraftavledning, är kända sedan länga av polisen för diverse stöld- och narkotikabrott. Okänt i nuläget om den senaste tidens cykelstölder kan sättas i samband med den utlovade verksamheten.  

Stöld av mopeder
På eftermiddagen den 10 juni försvann tre nya mopeder av märket Peugeot från MC Varuhusets lastkaj, Norrbackagatan 47. Gärningsmännen hade under några minuter hunnit plocka ut mopederna ur kartongerna och försvinna från platsen. Inga spår finns efter gärningsmännen.

Skadegörelse på bilar
Tyvärr har vi haft flera fall av skadegörelse på bilar i vårat område på senare tid. Det har handlat om två fall då någon gått på bilar och trefall där man slagit av backspeglar.
En man har under maj flera gånger besökt en butik på Rörstrandsgatan. Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande (exhibitionism). Mannen är ca 40 år, ca 170 cm lång, korta ben, bruna ögon runt ansikte. Han utger sig för att vara fönsterputsare. Är han synlig i området kontakta polisen. Eventuellt kan mannen ha sydamerikanskt ursprung.

TIPSA POLISEN PÅ 114 14!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0